До -30% намаление на избрани продукти в La Belle Rose!

Eternal Roses


Eternal Roses от La Belle Rose са естествени рози, които са откъснати, когато цветовете им са най-красиви и са обработени по специална технология на балсамиране. Тази технология осигурява запазване на перфектният им вид на току-що откъснати свежи рози за най-малко 365 дни до 5 години в зависимост от начина на съхранение. 


Качеството на първо място 


Качеството на нашите рози е най-големият ни приоритет. За целта се доверихме на най-утвърдената ферма за балсамиране на рози в Еквадор. Фермата е локализирана в Каямбе, Еквадор на оптимална надморска височина от 2850 м и директна експозиция от слънчева светлина. През деня температурите в Каямбе се повишават до над 30 градуса, докато нощем те падат до 0 градуса. При тази голяма амплитуда розите стават устойчиви на физични и химични въздействия, което спомага за лесното им обработване чрез балсамиране. Именно географското разположение на фермата осигурява условия, при които се получават най-качествените и устойчиви еквадорски рози. 
Фермата се занимава с балсамиране на рози от 15 години. Притежава множество сертификати за качество на розите, за сигурна търговия, опазване на околната среда и справедливо отношение към служителите. 
Във фермата работят екип от хора, които се занимават с производство на прекрасните балсамирани рози.
Процесът на балсамиране


      Най-напред розите трябва да достигнат до перфектният си вид, който ще бъде запазен за дълъг период от време. За тяхното напояване се използва дъждовна вода, а в почвата се добавят всички рози, които са негодни за балсамиране, като компост. 
    Цветовете се подрязват грижливо от служители на фермата. Пренасят се до специализирана лаборатория , в която се балсамират по специална технология, като така запазват живота си за минимум 1 година. 
     Следващият етап е качествен контрол – критичен подбор от специалисти само на перфектно обработени рози, които могат да запазят вида си минимум 1 година.

   


Дълготрайност


Трайността на нашите Eternal Roses е другото голямо предимство, освен качеството и красотата им. Този луксозен аранжимент ще напомня дълго за Вашият жест, без да промени вида си – от 1 до 5 години в зависимост от начина на съхранение. А той е лесен и не изисква усилия.
       


Екологично чисти

  

Балсамираните рози са напълно екологично съвместими. След балсамирането те не се нуждаят от вода, за разлика от натуралните рози. Тази особеност в световни мащаби би намалила използването на вода за напояване на натуралните рози. 
Същевременно във фермата в Каямбе за напояване на натуралните рози, които по-късно се балсамират, се използва дъждовна вода, а не питейна. 
Още нещо – балсамираните рози запазват вида си за много по-дълго време, за разлика от натуралните, т.е. продукцията на рози в световен мащаб би била по-малка, ако се използват само балсамирани рози.
Освен това всички рози, които не са годни за балсамиране, се използват за направата на компост – използва се за наторяване на почвата, в която растат новите реколти от рози.


Богатство от цветове


Предлагаме богата гама от цветове, които могат да задоволят и най-капризния вкус. Поводите, на които можете да подарите кутия с Eternal Roses са безкрайни, като например рожденни дни, кръщенета, годишнини или просто мил жест към скъп човек. Можете използвате кутия с Eternal Roses като незаменим и оригинален акцент в интериора на дома си за една приятна атмосфера. 


                                                                                       
 Сертификати Rainforest Alliance 

Международният сертификат, който се основава на опазване на                 
околната среда и осигуряване на социално благоденствие на хората,
работещи въвфермата, като насърчава тяхното развитие. Фермата е
изпълнила изискванията за устойчива земеделска мрежа
за производство на рози. Това включва: опазване на екосистемата,
опазване на дивата природа, опазване на водите, минимално
използване на вредни химикали, контрол над отпадъците,
справедливо отношение към служителите и др. 


                                                                                                                        


BASC 

Business Alliance for Secure Commerce – международна организация,
създадена за насърчаване на  международна търговия.